Odbojka na Črnučah ima že dolge korenine. Začetki segajo v leto 1953, ko so Črnučani kar nekaj let igrali še na prostem (zunanje peščeno igrišče ob Elmi), preden so se preselili v staro telovadnico OŠ Maksa Pečarja in pod imenom SAVA dosegali vidne uspehe celo v Jugoslovanski ligi. Ekipa iz Črnuč je bila tudi nosilni del združene ljubljanske ekipe ENOTNOST, katero je takrat vodil prof. Viktor Krevsel.

Z dograditvijo nove telovadnice, ki pa je danes žal tudi že zastarela, se je odbojka v Črnučah še bolj razmahnila. Sledile so generacije prvakov Slovenije, kot so bili dečki 1985, kadeti 1987 in mladinci 1988. Mladinska ekipa je takrat zasedla 6. mesto na DP Jugoslavije v Subotici. Jedro te ekipe se je ohranilo vse do sezone 1995/96, ko so Črnuče osvojile 1. mesto v jesenskem delu 1. B lige.

Predvsem finančne in organizacijske težave so člansko vrsto in sam klub pripeljale v obdobje stagnacije, kljub temu pa je v mlajših selekcijah delo potekalo dokaj solidno. Dokaz temu so tudi naslednje uvrstitve teh selekcij:  1997 starejši dečki 5. mesto, 1999 kadeti 5. mesto. V mladinski konkurenci leta 2001 smo zasedli 3. mesto v državi, enak uspeh pa je v letu 2002  dosegla ekipa starejših dečkov, ki si je v Mariboru okoli vratu nadela bronasto kolajno.

V letu 2003 je klub postavil nov mejnik razvoja odbojke z izgradnjo športnega centra s 3 igrišči za odbojko na mivki (ŠRC Črnuče). Priljubljenost odbojke med mladimi je bila v vzponu, zato je bilo samo vprašanje časa, kdaj bo klub posegel po zahtevnejši obliki organiziranosti. Leta 2004 je bila ustanovljena prva šola odbojke, ki je danes prerasla v odbojkarsko šolo ACH Zmajček in v sklopu katere danes organiziramo vadbo odbojke v  kar nekaj osnovnih šolah po Ljubljani in širše.

Vsa ta leta je klub deloval kot odbojkarska sekcija v okviru ŠD Partizan Črnuče, vendar se je vseskozi čutilo utesnjenost znotraj »preživetega sistema«, saj ni bilo pravega posluha za razvoj in napredek, zato smo se leta 2006 odločili, da se podamo na samostojno pot v okviru formalno registriranega društva ŠD FITT Črnuče. Takratna naša odločitev se je skozi vsa ta leta izkazala za pravilno, saj je klub v teh letih naredil očiten napredek tako v organizacijskem vidiku kot tudi iz vidika množičnosti članov, usposobljenosti trenerjev ter kvalitete vadbe na treningih  – seveda pa tudi tekmovalni rezultati v teh letih niso izostali.

Dobro delo z mladimi v našem klubu pa ni ostalo neopaženo in predvsem to dejstvo je botrovalo temu, da smo leta 2011 odprli novo poglavje v razvoju kluba s podpisom sodelovanja z OK ACH Volley Ljubljana na področju skupnega usmerjenega dela z mladimi igralci ter nadaljnjo skupno razvijanje odbojkarskega »brand name« za mlade odbojkarje _ Odbojkarske šole ACH Zmajček.

Dobra organizacija in kvalitete dela pa je prinašala tudi rezultate, ki so jih naši mladi fantje dosegali tudi v članskih ligah in sicer so se leta 2011 uvrstili v 2.DOL in nato že leta 2014 postali prvaki te lige. Leta 2017 so fantje ta rezultat zopet ponovili in se s tem uvrstili v elitno 1.DOL za sezono 2017-18.