ČRNUČANI ponovno mladinski državni prvaki SLO
16.01.2018

V soboto 13.1.2018 so naši fantje ponovno postali državni prvaki in s tem obranili naslov, katerega so osvojili že preteklo sezono. ČESTITAMO!!!
Na finalnem turnirju, ki se je odvijal v Kamniku, so Črnučani v konkurenci ekip iz tradicionalnih odbojkarskih mest Maribor, Kamnik in Hoče, prikazali daleč največ odbojkarskega znanja in povsem zasluženo osvojili pokal za najboljšo mladinsko odbojkarsko ekipo V Sloveniji.
Kako suvereno so Črnučani osvojili mladinsko prvenstvo pove že podatek, da v celotnem letošnjem tekmovanju niso izgubili niti ene tekme, celo več, svojim nasprotnikom niso oddali niti enega samega niza. Res neverjetno, vendar resnično.
V polfinalu so se naši fantje najprej pomerili z ekipo iz Hoč, katera je upala na presenečenje, vendar so naši fantje zadevo že na začetku tekme vse niti igre postavili na svoje mesto ter z zelo prepričljivo igro visoko osvojili 1. niz. Očitno je naša res dominantna igra iz prvega niza pustila nekaj posledic v motivu/pristopu naših fantov v drugem nizu, kjer pa so vseeno na koncu slavili Črnučani in zmagali z rezultatom 2:0. V drugem polfinalu je Kamnik premagal Maribor in domači gledalci so pričakovali oster boj v finalu.
Gledalci, v popolnoma zasedeni dvorana v Kamniku, so pripravili res peklensko vzdušje, saj se je razbijanje bobnov slišalo še daleč ven iz telovadnice. Tekma se je začela… in če je bilo na ogrevanju pred začetkom tekmo pri naših fantih še videti nekaj nervoze, pa je s prvim sodnikovim piskom le ta izginila in na obrazih fantov se je zaznalo le še osredotočenost in željo po zmagi.
Neverjetna igra naših fantov skozi vse tri sete ni domačim igralcem in njihovim navijačem pustila niti kančka upanja za ugoden rezultat. Pojmi kot so zbranost, domiselna igra, individualna kvaliteta naših fantov in ekipna borba ekipe za vsako žogo na igrišču, so predstavljali kolaž mozaika Črnuške igre in resnično žal je lahko vsakemu, ki te predstave naših fantov ni videl v živo.

Končni rezultat je bil 3:0 (25:14, 25:21, 25:19) za naše fante in slavje ob ponovni osvojitvi mladinskega državnega naslova se je začelo.

Ob koncu turnirja so razglasili tudi najboljše posameznike turnirja in od petih nagrad so naši fantje pobrali kar štiri (Enej, Erik, Žiga in Martin).
Dosežen rezultat pa ni naključen, saj so naši fantje v to vložili zares veliko truda skozi leta in leta garanja na treningih in odrekanja pri določenih stvareh. Šola, učenje, trening, priprave in tekmovanja to je tisto, kar fantje najbolje poznajo, saj za vse druge stvari skoraj zmanjka časa. Kljub temu pa je skupno mnenje vseh fantov, da je bilo vse to vredno, saj so, ob takem doseženem uspehu, vsi težki trenutki že pozabljeni, medtem ko se bomo naslova državnih prvakov in vseh lepih trenutkov iz celotnega obdobja nastopanja v mlajših selekcijah - od male odbojke, starejših dečkov, kadetov in mladincev, vseskozi spominjali.

Fantje so skozi vsa ta leta treningov izredno napredovali in jedro naše mladinske ekipe že sedaj igra v obeh Črnuških članskih ekipah, ki nastopata v 1.DOL oz. 2.DOL, hkrati pa štirje tudi že na spisku državne slovenske mladinske reprezentance., ki se bo aprila udeležila kvalifikacij za mladinsko Evropsko prvenstvo.

Naj nazadnje še naštejemo vse naše fante, ki so postali državni mladinski prvaki Slovenije.
Žiga Kumer, Maj Slobodnjak, Martin Valenčič, Erik Kodrič, Filip Rutar, Luka Mivšek, Enej Rutar, Domen Kozinc, Jaka Udovč, Gregor Čečelič, Urh Resman, Luka Mali, Jaka Hribar, Jaka Sešek, Bor Rojc in trenerji Tiho Polgar, Marina Crnjac in Miha Kikelj.

ČESTITKE VSEM