1. DOL - Črnuče : Panvita Pomgrad 2:3
12.11.2017

V tekmi 6. kroga so v hali Tivoli Črnučani gostili ekipo Panvita Pomgrad. Prekmurci so bili v sredo boljši na pokalni tekmi. Domači odbojkarji pa niso vrgli puške v koruzo in bili odločeni, da se jim oddolžijo za poraz. Naloga je bila vse prej kot lahka. Ob koncu tekme so se po dramatični končnici, gostje veselili prigarane zmage.

Črnuče : Panvita Pomgrad 2:3 (-23, 21,21,-23, -13)

Hala Tivoli, 28. oktobra 2017, gledalcev 40, sodnika: Pevc (Škofja Loka), Melavc (Šempeter)

Črnuče: Hafner 2, Čopi 2, Ponikvar , Tepić 1, Jurić 11, Donik 23, Kumer D. 16, Slovnik 14, Uršič 6, Kumer Ž.- libero; trener: Marko Brumen

Panvita Pomgrad: Pečnik, Banič , Ratkai S., Grut 20, Rojnik 27, Felkar, Flisar 9, Javornik 6, Bogožalec 22, Bedrač, Kasnik 3, Hrastovec- libero, Ratkai J.- libero, trener Dejan Fujs

Črnučani in odbojkarji Panvite Pomgrad se bodo v osmih dneh kar trikrat pomerili med seboj. Na prvi pokalni tekmi so se zmage veselili odbojkarji iz Murske Sobote. Slednji so zelo dobro začeli tudi državno prvenstvo, tako da je vloga favoritov nedvomno pripadala gostom. In to vlogo so odlični gostujoči odbojkarji na koncu tudi upravičili. Kljub porazu pa lahko našim fantom čestitamo za dobro igro in točko, ki so jo osvojili.


Po vodstvu gostov z 0:2 so na servis Juriča domači povedli s 7:2, na prvi odmor pa odšli z dvema točkama prednosti. Kmalu zatem so gostje ponovno povedli, predvsem na račun napak na sprejemu domače zasedbe. Na drugi odmor so odšli z dvema točkama prednosti. Z blokom nad Bogožalcem so Črnučani uspeli znižati razliko na 22:23, potem pa je Donik zgrešil začetni udarec. Prvo zaključno žogo so nato domači ubranili, druge pa ne.

V drugem nizu so na začetku gostje trikrat zgrešili začetni udarec, vseeno pa so odšli na prvi tehnični odmor z minimalno razliko. Z blokom Juriča in Kumra so domači povedli z 9:8. Nato sta se ekipi menjavali v vodstvu. Prvo občutno prednost so si Črnučani priigrali pri rezultatu 16:13, pri 19:15 pa je gostujoči trener Dejan Fujs zahteval pol minute odmora. Po nekaj napakah v napadu domačih se je rezultat poravnal na 19. točki. Nato so se Črnučani zbrali in v odlični končnici z dvema blokoma zaključili drugi niz.

Tretji niz je bil borben izenačen, prvo občutno prednost pa so si pri rezultatu 13:10 priigrali odbojkarji Črnuč, ki so odšli na drugi tehnični odmor s 4. točkami prednosti. Z odlično igro v obrambi in napadu te prednosti niso več izpustili iz rok in točka je ostala doma.

V četrtem nizu nobena od ekip ni popuščala. Videli smo nekaj lepih akcij na obeh straneh. Pri rezultatu 8:12 za goste je pi domačih Slovnika zamenjal Čopi. Z blokom slednjega so Črnučani povedli 14:13, na drugi tehnični odmor pa so šli z minimalno prednostjo odbojkarji iz Murske Sobote. Takrat se je v igro ponovno vrnil Slovnik. Ob borbeni igri na obeh straneh je trener domačih Marko Brumen pri vodstvu gostov 18:21 zahteval že drugi odmor. Le tega je po atraktivni točki domačih pri rezultatu 21:23 vzel tudi Dejan Fujs. Po izvrstni obrambi Slovnika so se Črnučani približali le še na točko. Pred tem so gostje zapravili dve zaključni žogi v tretje pa jim je le uspelo.

Začetek petega niza je minil ob obojestranski napaki na začetnem udarcu. Nato pa se je vnel ogorčen boj za vsako točko. Domači so povedli 5:3, po udarcu Gruta pa gostje s 6:7, z blokom pa še 6:8. Po asu Gruta za 7:10 so domači zahtevali prvi odmor. Nato je kljub slabšemu sprejemu, Črnučanom preko Donika uspelo izvleči 8. točko. Pri rezultatu 10:11 je Fujs zahteval še drugi odmor. Črnučani so preko Kumra rezultat poravnali na 11. točki, preko Slovnika pa povedli za točko. V dramatični končnici so do prve zaključne žoge pri rezultatu 13:14 prišli gostje. Z asom Rojnika pa do zaslužene in težko prigarane zmage.

David Kumer, igralec Črnuč:

V Murski se je pokazalo, da v kočljivih situacijah še nismo naredili tega, kar bi morali. Danes smo to popravili. Smo tudi zelo dobro igrali. Ampak žal v petem setu, takrat ko je bilo najbolj treba, so se pokazale izkušnje nasprotnikove ekipe. Mi pa smo zgrešili nekaj žog. Ampak na napakah se učimo. V sredo gremo na zmago!
avtor: ŠD Fitt Črnuče
Slike
Partnerji