1. DOL - Črnuče - GEN-I Volley 2:3
29.10.2017

V tekmi 4. kroga so v hali Tivoli odbojkarji Črnuč gostili ekipo GEN-I Volley. Primorci slasti zmage v prvih treh krogih še niso okusili, domačim pa je to uspelo v zadnjem krogu. Obetal se je izenačen in napet dvoboj za tako željene točke. Na koncu so imeli nasmeh na obrazu gostje, domači pa so se morali zadovoljiti s točko ob porazu z rezultatom 2:3 (22, -24, -25, 16, -11).

Dober začetek

Hala Tivoli, 28. oktobra 2017, gledalcev 40, sodnika: Klinar (Žirovnica) in Pevc (Škofja Loka).

Črnuče: Mihelčič, Hafner 3, Čopi 16, Ponikvar 13, Tepić 8, Jurić 5, Donik 28, Kumer D 3, Slovnik , Uršič 4, Kumer Ž- libero; trener: Marko Brumen

GEN-I Volley: Filiputti 5, Nanut 5, Godnič 5, Krašna, Križanič 9, Paliska 25, Kristančič, Marc, Kavčič 11, Marušič 1, Perović 16, Rijavec – Libero, Maraž - Libero; trener Rade Dačović

Pomembno tekmo za obe ekipi so bolje začeli Črnučani, ki so na prvi tehnični odmor odšli s petimi točkami prednosti. Trener gostov Dačović je bil pri rezultatu 10:4 prisiljen vzeti prvi time out. Primorci so zaostanek do drugega tehničnega odmora znižali na 5 točk. Na servis Paliske so se jim približali na 17:14. Nato so se domači zbrali, gostje pa so naredili nekaj napak in pri rezultatu 22:15 zahtevali drugi odmor. Po nizu napak domačih so gostje dosegli pet zaporednih točk. Več kot na dve točki pa se jim ni uspelo približati. Niz je z uspešnim začetnim udarcem zaključil Žiga Donik.

Napake v nadaljevanju

Drugi niz je bil bolj izenačen. Nobena od ekip si ni uspela priigrati občutne prednosti. Pri rezultatu 6:6 je Tepić zamenjal Uršiča, točko kasneje pa še Mihečič Hafnerja. Primorci so nato povedli s štirimi točkami prednosti, ko se je vrnil na igrišče prvi organizator igre Črnučanov Svit Hafner. Potem se je igra na obeh straneh nekoliko razživela, gostje pa so branili prednost dveh ali treh točk. Z dvema zaporednima blokoma so Črnučani izid poravnali na 17. točki. Pri 19:19 je David Kumer zamenjal Ponikvarja. Prvo set žogo pri minimalni prednosti pa so imeli gostje, ko je na servis vstopil v igro Marušič. Prve zaključne žoge niso izkoristili. To jim je uspelo v drugo na odličen servis Paliske.

Na začetku tretjega niza je bilo nekaj vroče krvi na gostujoči strani, z 8:3 pa so povedli domači. Na servis Godniča, ki je delal preglavice Črnučanom so gostje zmanjšali razliko na 11:9. V ne preveč kvalitetnem nadaljevanju so bili v minimalni prednosti Črnučani, gostom pa je uspelo izenačiti na 19. točki. Z asom Paliske so gostje povedli 23:21, domačim pa je uspelo izenačiti na 23, ko je gostujoče trener zahteval odmor. Prvo set žogo so imeli Črnučani, gostje pa so izkoristili drugo in se veselili tesne zmage v tretjem nizu.

Obetaven četrti niz

Četrti niz je bil do sredine podoben tretjemu. Črnučani so imeli težave na sprejemu vseeno pa so bili v rahli prednosti. Rezultat se je poravnal na enajsti točki. Prvo občutno prednost so si domači priigrali, ko je pri rezultatu 18:15 trener gostov zahteval odmor. Na servis Jurića so prednost povečali na 5 točk. Z dobro obrambo in na krilih udarcev Donika so mirno pripeljali niz v svojo korist.

Začel se je peti niz v katerem se je nekoliko dvignil tudi ritem igre. Po napakah na sprejemu domačih so gostje povedli s 4:7, z blokoma pa še 8:4 in 9:4. Nato so domači le zadihali. Z blokom Uršiča so se približali na 10:12. Več jim ni uspelo in tako so se gostje zasluženo veselili prigarane zmage.

Ne glede na to, da igra Črnučanov ni bila blesteča, lahko fante pohvalimo za borbenost in nepopustljivost. S takim pristopom bodo hitro prišle tudi nove zmage.

Žiga Donik, igralec Črnuč:

V prvem setu nismo igrali nekaj posebej dobro, vendar so tudi oni naredili precej napak. Potem nam v nadaljevanju ni steklo nikjer, ne na sprejemu, servirali tudi nismo preveč dobro. Pač v končnici smo malo popustili in rezultat je pač tak kot je bil. V 4. setu smo se uspeli malo vrniti in držati tisto prednost za končnico, ki smo jo uspeli speljati do konca. Ampak v petem žal, je spet malo padla igra in točka je šla.