VELIKI USPEHI ČRNUŠKIH ODBOJKARJEV V ZADNJIH LETIH
23.04.2017

Črnuški odbojkarji so v letošnji sezoni presegli vsa pričakovanja. Kljub temu, da se v zadnjih petih letih med mlajšimi selekcijami redno uvrščajo med tri najboljše ekipe v Sloveniji, pa so letos Črnučani še nadgradili svoje dosežke in rezultate.

Črnuški odbojkarji v 1. DOL

Člani 2. DOL 2016/17
Člani 2. DOL 2016/17
V letošnji sezoni 2016/2017 je naša mladinska ekipa ČRNUČE ACH osvojila naslov državnih prvakov, naša prva članska ekipa ČRNUČE ACH 1 pa je dominirala v 2. državni odbojkarski ligi in si z osvojenim 1. mestom v konkurenci dvanajstih ekip, prislužila napredovanje v 1.DOL, torej med deset najboljših odbojkarskih ekip v Sloveniji. Enako veseli smo uspeha naše druge članske ekipe Črnuče ACH 2, ki si je v zadnji tekmi državnega prvenstva, po fenomenalni igri, z veliko mero požrtvovalnosti in borbenosti, zasluženo prigarala obstanek v drugoligaški konkurenci in s tem izpolnila cilj, postavljen v začetku letošnje sezone. Dobro so se odrezale tudi naše mlajše selekcije.

Skratka lahko rečemo zasluženo, prigarano, sanjsko, zmagoslavno! S temi besedami bi lahko opisali letošnjo črnuško odbojkarsko sezono, za kar so zaslužni naslednji igralci:

Člani mladinske ekipe OK ČRNUČE ACH : Aleksander Tepič, Gregor Mihelčič, Žiga Kumer, Martin Valenčič, Filip Rutar, Maj Slobodnjak, Luka Strgar, Din Hodžič Šlejkovec, Erik Kodrič, Aljaž Gornik, Luka Mivšek in Jure Mavsar. Trenerja ekipe: Jani Malovič in Aljoša Novak

Člani članske ekipe OK ČRNUČE ACH 1: Jurij Žavbi, Rok Matoš, Gašper Plahutnik, Aleksander Tepič, Nejc Uršič, Žiga Kumer, Svit Hafner, Bine Slovnik, Klemen Ponikvar, Din Hodžič Šlejkovec, Aljaž Gornik, Aleš Kegljevič, Aljoša Novak in Matevž Ogrizek. Trener ekipe: Marko Brumen

Črnučani v državni reprezentanci

Fantje odlični tudi na mivki
Fantje odlični tudi na mivki
Dobre igre in rezultati niso ostali neopaženi pri selektorjih državnih reprezentanc, saj sta člana mladinske državne reprezentance tudi Aleksander Tepič in Gašper Plahutnik. Kar trije naši fantje, Žiga Kumer, Martin Valenčič in Erik Kodrič pa so člani kadetske državne reprezentance. Vsi igralci grejo po sledeh Jana Kozamernika, Dika Purića in Stjepana Jurića, ki z ekipo ACH Volley nastopajo v Ligi prvakov, Jan pa predstavlja steber naše članske državne reprezentance.

Naše selekcije dosegajo tudi odmevne rezultate na mednarodnih turnirjih v tujini, kjer smo si pod imenom ACH Ljubljana pridobili lepo prepoznavnost. Tako je tudi število povabil na te dogodke vsako leto večji.

Najbolj odmevni rezultati v preteklih letih

2016/17 mladinci državni prvaki
2016/17 mladinci državni prvaki
Sezona 2016/17
1. mesto v 2. DOL
1. mesto v DP mladinci

Sezona 2015/16
2. mesto DP mala odbojka
3. mesto DP kadeti
3. mesto DP mladinci
1. mesto U19 mivka

Sezona 2014/15
2. mesto DP kadeti
1. mesto U19 mivka
2. mesto U19 mivka
1. mesto U17 mivka
3. mesto U13 mivka

Sezona 2013/14
1. mesto v 2.DOL
1. mesto U17 mivka


Sezona 2012/13
3. mesto DP starejši dečki
2. mesto U17 mivka
1. mesto U17 mivka

Plod večletnega dela

Pod rezultati, ki so plod večletnega dela s fanti različnih generacij se lahko podpiše kar nekaj naših trenerjev, ki so te črnuške fante trenirali v Odbojkarski šoli ACH Zmajček vse od mini odbojke naprej. Zahvala za dosežen rezultat gre tudi Mestni občini Ljubljana, ki vsako leto sofinancira naše programe, sponzorjem, donatorjem in staršem igralcev ter OŠ Maksa Pečarja, ki že vrsto let predstavlja osnovno celico našega kluba in kjer je večina naših fantov naredila prve odboje z odbojkarsko žogo.

Še enkrat BRAVOOOO in čestitke vsem fantom in strokovnemu štabu vseh ekip OK ČRNUČE za požrtvovalno in dobro delo, ki prinaša veliko veselja in ponosa vsem, ki simpatiziramo in navijamo za OK ČRNUČE.
avtor: ŠD Fitt Črnuče
Slike
Partnerji