Člani OK Črnuče ACH - Obetaven začetek članske sezone .
17.10.2016

Po uspešnem štartu naših kadetov so svojo tekmovalno sezono 2016-17 pričeli tudi naši člani. V letošnjem letu imamo v članskih ligah prijavljeni kar 3 ekipe OK Črnuče ACH, ki pa imajo zelo različne tekmovalne ambicije.

OK Črnuče ACH 3

V 3.DOL vzhod nastopajo naši najmlajši »člani«. Ekipa OK Črnuče ACH 3 je sestavljena iz fantov, ki so hkrati vsi tudi še kadeti in se letos prvič dokazujejo v članski ligi. Njihov osnovni cilj v tem tekmovanju je predvsem izgradnja lastne igre, pridobitev prepotrebnih izkušenj ter napredek v individualnem razvoju posameznega igralca. Fantje so prva dve članski tekmi odigrali v velikem krču, ki pa bo vsekakor v prihodnje splahnel, tako da se že vsi skupaj veselimo prvega osvojenega seta in malo kasneje prve osvojene točke ter seveda prve zmage v članskem tekmovanju.

OK Črnuče ACH 2

V 2.DOL pa imamo v letošnji sezoni kar dve ekipe Črnuče ACH, ki pa kot rečeno strmita k dvema različnima ciljema. Naša 2. ekipa OK Črnuče ACH 2 je sestavljena pretežno iz naših mladincev, ki pa že imajo kar nekaj izkušenj pri igranju v članski kategoriji, tako da lahko od teh fantov upravičeno pričakujemo, da bodo dosegli zastavljen cilj in to je obstanek v drugo ligaški konkurenci. S prikazanim v prvih dveh kolih znajo fantje ta osnovni cilj celo nadgraditi in se boriti za sredino lestvice. V prvem kolu so naši fantje pričakovano izgubili z našo prvo ekipo, medtem ko so v drugem kolu nudili maksimalen odpor favorizirani ekipi Go Volley iz Prvačine in na koncu tekmo izgubili s tesnim izidom 3:2. Poleg tega so fantje prikazali zelo dobro igro tudi v pokalnem tekmovanju, kjer so v Novem mestu vzeli niz prvoligaški ekipi Krke. Vsekakor so fantje v dosedanjih tekmah prikazali veliko borbe, volje, žara in znanja, kar pomeni res lepo popotnico za nadaljevanje sezone.

OK Črnuče ACH 1

Nazadnje pa omenimo še našo prvo ekipo Črnuče ACH 1, ki pod budnim očesom novega trenerja počasi dobiva obrise zelo kvalitetne ekipe, ki bo poskušala v letošnjem letu doseči vrh drugo ligaške konkurence in se prebiti v 1.DOL. Naloga vsekakor ne bo enostavna, vendar so fantje v nekaterih tekmah že pokazali, da spadajo na mesto, kjer jih vsi želimo videti. Čeprav ima ekipa status naše prve ekipe, pa ekipo Črnuče ACH 1 sestavljajo še vedno izredno mladi fantje, katerih povprečna starost je okoli 21 let, tako da so pričakovano, še vedno prisotna nihanja v igri fantov in to predvsem z nekoliko slabšim nasprotnikom. Ta nihanja pa do sedaj na rezultatu še niso opazna, saj so fantje prvi dve koli odigrali dokaj suvereno in po pričakovanju premagali našo drugo ekipo Črnuče ACH 2 in zabeležili tudi gladko zmago, nad res da dokaj povprečno ekipo Ljubljane Volley. Vsekakor lepšo igro pa so naši fantje prikazali v pokalnem tekmovanju, kjer so na prvi tekmi osmine finala v domači dvorani GIB (po fantastični igri, s pravim pristopom in s fanatično borbo), premagali renomirano prvoligaško ekipo OK Maribor ter si tako pripravili dobro izhodišče za povratno tekmo, ki jo bodo fantje odigrali 2.11. ob 19.00 v dvorani Tabor v Mariboru. Z eventualnim uspehom v Mariboru bi se naši fantje uvrstili med 8 najboljših ekip v Sloveniji.

Vabljeni vsi skupaj na vse ligaške in pokalne tekme naših članskih ekip.